RSS

Scârba, o specie rara odinioara, tot mai des intalnita azi

SCÂRBA

Definitie:
Animal de gen feminin(sau pzd, cum vretzi voi) care are o scârba in ea...de zici ca ii vine mereu sa vomite, se misca lent si târât, ca un vierme.

Cum o recunosti:
Atunci cand tu, ca om binevoitor si binecrescut, ii dai "buna ziua", ii spui "multzumesc", "va rog", "daca nu va deranjeaza", ea itzi raspunde cu "mdea..." in cel mai bun caz, de regula nici nu se uita la tine, ca doar are intodeauna ceva mai bun de facut. Daca indraznesti cumva sa ii ceri niste lamuriri, sa itzi explice cum sa completezi un anume formular pe care il vezi pentru prima data in viatza ta, ea itzi va spune mereu, cu aceeasi fatza scârbita si cu aceeasi voce plata, ushor nazalizata, ca alea de anunta sosirea trenurilor in gara : "Domnishoara, trebuie sa va explic eu cum se completeaza un formular?" Si daca tu pleci nervoasa in treaba ta, "lamurita complet"...NOT... de ceea ce trebuie sa scrii tu acolo si te intorci cu foaia completata itzi va spune si mai iritata ca prima data, si mai pishcata de cur: " Domnishoara, pai cine v-a zis sa completati asa? De ce nu atzi scris aici asta, si asta, si aici de ce e asa... bla bla bla" ĂĂĂĂĂ... lasa-ma sa itzi aduc aminte, scârba ordinară, ca acum 2 minute te-am intrebat cat se poate de dragutz cum se face, tocmai ca sa evit anumite neintelegeri si sa nu ocup timp si spatiu inutil in acea institutie, incercand sa repar ceva stricat din cauza dumitale, care nu esti in stare sa vorbesti frumos, nu ai putzina omenie in tine si catusi de putzin bun simtz, tu, care daca erai binevoitoare de la inceput puteai sa evitzi toate astea, puteai sa dai o mica explicatie, asa cum scrie si in fisha postului tau, in caz ca nu stiai si ne scurtai amandurora din suferintza. Ete na, acuma crizeaza-te si da din mâini. Raceste-ti gura de pomana, vorbeste cu peretii, injura cat vrei in gand ca prostia si nesimtzirea ta tot nu o sa dispara, orice ai face.

Cum i-o intorci...nesimtzirea, zic:
Atunci cand o intalnesti si o iei frumos cu buna ziua si ea baga un "mdea..." in scârba, ii faci o poza cu telefonul. Ea te va intreba de ce ii faci poza, cum indraznesti? Iar tu ii vei spune, pe un ton foarte jucaush si curios, dar cu o tenta de ironie in exprimare : "Prietenii mei intotdeuna au fost curiosi sa vada cum arata acest specimen rar de "scârba", si vreau sa va fac o poza ca sa le-o arat, dumneavoastra fiind un exponent de marca al acestei specii". Atunci ea va incepe sa se crizeze, sa faca ca toate cele iar tu iti iei frumos foaia completata din fatza ei si o lasi cu ochii in soare, sa vorbeasca singura si te indrepti gales catre o alta colega de a ei, spunand cu zambetul pe buze: "Buna ziua, va rog ajutati-ma dumneavoastra, va vad o persoana asa dragutza, mai amabila... Si va rog sa o sfatuitzi pe colega mai recalcitranta sa mearga la baie si sa isi bage capul sub jetul de apa rece de la chiuveta, poate asa isi mai revine putzin si se mai racoreste, ca stim cu totii ca e foarte cald afara si zapushala asta ne bate intr-un asa hal in cap, ca nici nu ne dam seama cand incepem sa deliram si sa avem probleme de comportament"...

In concluzie, AM ALERGIE LA SCÂRBE. Feritzi-va si voi de specimenele astea, ca sunt daunatoare organismului, in special creierului si stomacului. Daca stati prea mult prin preaja lor, e posibil sa va ia durerea de cap si sa va doara stomacul, chiar sa vi se faca extrem de rau si sa avetzi stari de greatza si voma. Uite asa ajungetzi si voi, fara voia voastra, niste scârbe. Riscul de contaminare este foarte mare. O zi buna!

2 bagari in seama:

Anonim spunea...

E cumva vorba de "L"? Parca e mirosul ei!! C.

Simone spunea...

Nu, nu e vb de L, dar seamana, nu? E vorba doar de o amarata de functionara publica :)