RSS

D-ale gurii - Ep.3 - Taietei de orez cu pui

Sunt o mare fana a bucatariei chinezesti, asta se stie. Bine, voi nu stiti, dar v-am spus acum. De cate ori ies in oras, mai ales cu prietenele mele, de putine ori se intampla sa nu trec si pragul unui restaurant chinezesc. Dintre toate, preferatul meu e Qian Bao (intersectia Baba Novac cu Dristorului), unde savurez cu cea mai mare placere crevetii inmuiati in sosul special de coltunasi. Asta e fetisul meu culinar, ca sa zic asa. Insa, de curand, am experimentat o noua placere: taieteii de orez. Pana acum nush de ce am avut asa o reticenta sa incerc si alte feluri de mancare decat cele cu care eram deja familiarizata. Si uite ca au ajuns sa-mi placa atat de mult taieteii astia de orez, incat m-am decis sa incerc reteta chiar si acasa. Ia sa vedem cam ce a iesit (mentionez ca nu am cautat pe net vreo reteta, am pus ce am considerat eu).


Ingrediente: o punga de taietei de orez (aprox 300 g)
un sfert de telina
2-3 morcovi
sos de soya ( eu am pus sos dark, dar cred ca ar fi iesit si mai bun cu sos light)
3 oua
un piept de pui
piper



Am taiat morcovii si telina in paie subtiri, chinese style :))



Intre timp am lasat taieteii la inmuiat 15 minute in apa rece ( nu necesita fierbere).


Am pus la calit morcovii si telina.


Puiul l-am taiat in fâşii lungi si subtiri.



Apoi am adaugat si puiul si l-am prajit putin, pana a capatat culoarea aia albicioasa pe toate partile.



Am adaugat sosul de soia si putin piper. Sare nu am mai pus, pentru ca sosul este foarte sarat oricum.




Dupa vreo 10 minute, timp in care puiul s-a prajit si s-a patruns cu sosul de soia, am adaugat si taieteii ( care au fost scursi de apa anterior).



Separat, am facut din 3 oua o omleta, pe care am maruntit-o bine si am adaugat-o in mancarica.





Si cu asta basta! O mancare simpla, rapida si fffffff gustoasa. Pentru cei mai norocosi dintre voi care se intampla sa gasiti prin supermarket urechi de lemn (niste ciuperci de copac extrem de delicioase), nu va sfiiti sa adaugati si acest ingredient, pentru un plus de savoare. Pofta buna sa aveti!


2 bagari in seama:

hadean spunea...

bravo miss:-). data viitoare să pui tăiețeii în apă caldă în care ai pus un degetar de oțet balsamic. o să-ți placă:-)

Simone spunea...

Adi, imi place ca mereu imi dai cate un mic sfat, de care, iti spun sincer, tin mereu cont :)