RSS

Monday sucks!

Femeia, prin definitie, este o fire foarte "vorbitoare" ( aici barbatii s-ar putea sa completeze cu "barfitoare", si bine fac ). Daca intrebi un barbat ce ar schimba la sotia lui, mai mult de 80% cred ca ar spune acelasi lucru: "Sa nu mai bata atata din gura" Insa...GHINION! Femeia nu e asa. Femeia trebuie sa vorbeasca, are nevoie de cuvinte ca de apa.
Eu acum sunt intr-o pasa din aia "nu imi pune intrebari care necesita un raspuns mai lung decat DA, NU sau NU STIU", asa ca orice femeie care vorbeste mult si fara rost in preaja mea zilele acestea, e ca o ploaie de ace de gheata pe fata mea intr-un desert (vorba unei reclame). Oi fi si eu femeie, da pe bune ca nu inteleg ce or avea de povestit atat femeile astea. Oriunde s-ar intalni ele (prietenele intre ele) numai taca-taca, taca-taca. Eu nu-s asa. Si daca o sa ajung vreodata, va rog de pe acum sa ma impuscati.
Azi in autobuz, doua babe septuagenare isi depanau amintirile din copilarie exact in ceafa mea si se intrebau una pe alta daca au mai auzit ceva de X sau de Y.
" - Lele, ia zi fa', ce mai stii de Floarea?"
"- Io-te, ce sa stiu, mai nimic. N-o vazui de ani de zile."
"- Auzi, babo, da' stii ca Vasilica lu' Moraru muri?"
"- Aoleu!! MURI??? Cand babo? Ntz-ntz-ntz...."
"- Ooooo, apoi de vreo 2 ani deja. Cancerul bata-l vina... Ntz-ntz-ntz...."
"- Da, Iecaterino, da... si Mărie la fel, fie iertata...Ntz-ntz -ntz...."
"- Si lele Mărie MURI????? "
"- Si lele Mărie, si lele Mărie...Ntz-ntz-ntz"
Si uite asa... etc, etc, tot drumul, am auzit si eu cine MURI si cine mai traieste dintre cunostiintele lelii Florica si lelii Ecaterina. 

Mai deunazi, un grup de fetiscane semi-emo, din alea care poarta başcheţi grosolani cu cap de mort roz si fesuri care atarna la ceafa mai ceva ca un prezevativ folosit, stateau tot asa in autobuz si vorbeau ele de unu mai mare, din clasa a 12-a C, chicotind din cand in cand:

"- Man, ce tare e guy-ul dintr-a 12-a C, Andrei, care se da cu bike-u' si cu skate-u'..."
"- Da, fata, cat de tru... nu ti se pare ca seamana putin cu Robert Pattison? " (adica ala din Twilight, pentru necunoscatori)
" - Aaaa...da mai, DA!!!! Asta vroiam si eu sa zic acum. Hi-hi-hi :)))"
" - Sis, abia astept sa vina banchetu'  si balu' absolventilor, ca anu' asta noi il organizam...wtf? Cat de tru o sa fie ca o sa stam cu el la repetitii si o sa vorbim cu el...Hi-hi-hi"
"- Da, sis, da' tre mai intai sa il convingem sa participe... hi-hi-hi"
"- Oricum, am auzit ca umbla cu proasta aia de Larisa de la el din clasa, care nici macar nu se da cu bike-u' sau cu skate-u'... E naspa rau, nush ce vede la ea"
" -Hai fata, ca nu are cum sa ii placa de aia... C' monnnnnn!!!"
Uite asa am mai aflat si eu cu ce se ocupa fetele de liceu in ziua de azi si cum viseaza toate sa se cobine cu unu' care seamana cu Pattison :))) 

Alta amintire marcanta de genul acesta e cu doua pitzi ( ca nu puteau sa lipseasca ele din istorisirea mea...) care s-au intalnit la o cafelutza intr-un pub, unde s-a nimerit sa fiu si eu, tot cu o prietena. Diferenta intre noi si ele era ca ELE nu mai conteneau cu barfa, pe cand noi, sorbeam cu patima din cafelele noastre incercand sa ne auzim propriile ganduri...insa in zadar. Cum o fi sa stai tu asa linistita intr-un loc unde muzica canta in surdina si sa auzi de-alaturi niste rasete isterice si voci pitzigaiate repetand agasant cuvantul "fataaaaaaaaa..."? Ia zi, cum o fi? Sa nu iti vina sa iti iei campii?

Saptamana trecuta, tot lunea, tot in aceeasi pasa proasta ca azi.... Ajung acasa si surpriza: O tanti cu un nene la noi in bucatarie. Nenea ii devirusa laptopul Andreei si tanti astepta... astepta "ZA OCAZIA". Cum ce ocazie? Sa vorbeasca!!! Era bine inarmata cu un catalog AVON si cu liste si listute, iar pe masa unde imi planuisem tot drumul spre casa cum am sa mananc cina-mi cea sfanta si mult asteptata, tronau doua parfumuri "de calitate". De calitate indoielnica, completez. Am intrat sfioasa, am salutat omeneste, asa cum se cade, si am tulit-o la mine in camera, amagindu-ma: "Hai ca stau aici pitita pana pleaca astia, ca sigur nu mai au mult, ca sa evit orice conversatie nedorita de mine si deloc prielnica pentru starea mea. Si dupa ce pleaca, tusti inapoi in bucatarie, la o tigara sanatoasa...pardon, canceroasa si niscaiva fructisoare, asa light, ca doar suntem la cura." Ei, dar cine a rezistat mai mult de 10 minute in camera, cu gandul la o tigara trasa pe nerasuflate? Asa ca am purces catre kitchen, ca sa imi satisfac setea de tutun. Atat mi-a trebuit: tanti a tabarat pe mine, cu oferte care mai de care mai de nerefuzat, "uite, vin sarbatorile, ce reduceri mari sunt", "asta e un pliant cu oferte si mai speciale", "dar stati, ca in afara de AVON sunt si la o firma de parfumuri, uitati ce bine miros"... etc, etc... My head was spinning around, la propriu. Incepeam sa vad in ceata, sa nu mai am control asupra propriilor mele membre, sa am un blak total in cap, stomacul mi se lipise deja de spate... ce sa mai? tot tacamul. Poate va intrebati de ce dracu nu m-am scuzat politicos si sa o tulesc in camera mea? Pai de ce? Pentru ca sunt prea de treaba, uite de aia!!! Sunt o fraiera sentimentalista, care nu doreste sa faca pe nimeni sa sufere... si Doamne, ce ar fi suferit biata femeie daca o paraseam, puteam citi asta clar pe fata ei... Asa ca am stat si am indurat, mai ceva ca un martir, 2 ore de povesti!!! Da, sa stiti ca nu exagerez, pentru ca nici nu aveti idee incotro s-a indreptat discutia ( sau mai bine zis monologul ei) si ce subiecte am ajuns sa abordam. In fine, oamenii si-au luat talpasita pe la orele 10 ale serii, cam asa, deci am stat cu foamea in glanda 3 ore!!! Si gandul meu de a manca light s-a dus pe apa Sambetei. Am bagat la greu niste chestii nu tare sanatoase, parca mai mult de ciuda, dupa care, bineinteles, mi-am facut mustrari de constiinta.

Si acum, marea mea problema: e tot luni, e urat afara, nu am chef de nimic, sunt obosita (noroc ca nu si infometata) si in juma de ora ma indrept spre casa. Ce credeti? O sa am parte de ceva liniste in seara asta? Va spun eu: NU!!!!!!!! Tanti s-a anuntat inca de lunea trecuta ca vine si lunea asta pe la noi, dracu stie pentru ce, iar eu abia acum mi-am adus aminte :((((( Credeti ca e o idee buna sa ma duc acasa? Sau ma fac ca am treaba pana pe la 10 seara in oras? Sau ma grabesc sa ajung inaintea ei, si daca bate la usa ma fac ca nu e nimeni acasa si nu o deschid? ... Offfff......... de ce nu m-am nascut si eu nesimtita? Si de ce lunea trebuie mereu sa fie nasoala? DE CE???? Propun ca weekendul sa inceapa sambata si sa se termine luni, deci marti sa fie prima zi din saptamana. Poate asa ne mai schimbam norocul. Cine e cu mine? Heiiiii... Hoooooo...:)))))


2 bagari in seama

GLITCH, my new passion:)

Ce e glitch? - cred ca va intrebati:) E un gen de muzica de care m-am indragostit, sau mai bine zis, reindragostit de curand. Imi placea stilul de multa vreme, dar fiindca nu stiam cum ii zice sau nici macar cum sa il definesc si sa il caut... a ramas asa in aer. 
De curand mi se lauda iubi ca se antreneaza la sala in forta maxima pe nush ce piesa, si imi da un link. Cand ascult, mai sa innebunesc. Era o piesa pe care o auzisem mai demult da habar nu aveam cine o canta sau cum se numeste. Si datorita sfantului YouTube, am aflat ca stilul se numeste GLITCH si ca are mai multe subgenuri, ca glitch hop, glitchcore etc.
Si ca sa fie totul ca la carte, am sa va traduc acilea in romana ce zice Wikipedia, ca sa intelegeti cat mai bine ce inseamna glitch si de ce ma fascineaza pe mine atat de tare:)

GLITCH este un termen ce descrie un gen experimental de muzica electronica, care a luat nastere in anii 90. Estetica glitch este caracterizata de folosirea deliberata a ARTEFACTELOR SONICE bazate pe GLITCH, care in mod normal ar fi percepute ca perturbatii nedorite ce reduc calitatea sunetului per total, fiind de aceea de evitat in cadrul inregistrarilor audio.

GLITCH = eroare fugitiva aparuta intr-un sistem, ce tinde sa se autocorecteze, de aceea e aproape insesizabila

ARTEFACTE SONICE = Material sonic care, de obicei, apare accidental in momentul editarii sau  manipularii unui sunet.
Pentru ca mereu exista restrictii tehnice cu privire la modalitatea de inregistrare a unui sunet (in cazul sunetelor acustice) sau modalitatea de proiectare ( in cazul sunetelor procesate sau sintetizate) erori sonice apar adesea. Aceste erori sunt artefacte fugitive ( sau artefacte sonice) si pot fi placute sau neplacute. Un artefact sonic este adesea un fel de artefact digital si in unele cazuri este rezultatul  compresiei de date. Adesea, artefactele sunt deliberat produse din motive de creativitate, de exemplu, cu scopul de a introduce o schimbare in  timbrul sound-ului original sau pentru a crea un simt al contextului cultural sau stilistic.

Si uite asa, s-a nascut muzica asta placuta, din sunete neplacute:)) 
Cativa reprezentanti ai genului: edIT, Craddy, The Glitch Mob, Oval, Flying Lotus etc.

Piesa de care ziceam ca mi-a trezit interesul si pofta de GLITCH: 


Si inca una, care imi place foarte mult: 



Chiar as fi curioasa sa vad care sunt parerile voastre despre genul asta de muzica:)

1 bagari in seama

SUNT EXTAZIATA!!!

N-am avut ieri timp sa ma scalambai pe aici de fericire, dar o fac azi. 
Ieri am avut o zi plina de dimineata pana pe la ora 15, cand am revenit la birou si am pus si eu curu pe scaun pentru prima data in acea zi. Am avut drumuri de batut, chestii de rezolvat, nervi de impartit si chestii de platit:) Dar si cand am ajuns la birou.... nici ca am mai simtit ceva din toate durerile. Dar hai sa nu va mai tin in suspans si sa va spun ce m-a facut sa zburd prin birouri ieri: SE DESCHIDE MAGAZIN DE COSMETICE MAC IN MALL BANEASA!!!!!!!!! Pentru cine nu stie, e cea mai tare firma de cosmetice profesionale EVER din lume. Intradevar, nu am folosit la viata mea decat un singur produs de la MAC (dupa care de altfel am fost innebunita), insa toate review-urile si toti make up artistii din intreaga lume le recomanda ca fiind cele mai tari. Si credeti-ma, daca EU nu sunt informata in domeniul asta, atunci cine?:)) Asadar, in mai putin de o luna, iubitorii/iubitoarele de maglavaizuri din astea, vor fi MULT mai fericiti si... MULT MAI SARACI:)) Da, asa e.. sunt extrem de scumpe, si adevarul e ca numai cei avizati si care au habar de ceea ce inseamna make up profesional, se vor incumeta sa achizitioneze aceste produse. Dar, what the heck? Nu mai mancam, nu-i asa? :) Sau...si mai bine, ne lasam de tigari si cumparam MAC. Ha!!! Gata, am gasit! O modalitatea extrem de buna de a ma lasa de fumat: zilnic pun deoparte banii care ar trebui sa fie destinati cumpararii unui pachet de tigari si uite cum o sa imi cumpar eu lunar produse MAC in valoare de cel putin 3 milioane:)) Pe bune, cred ca tehnica asta este singura care ar putea sa functioneze, pentru ca, sa fim seriosi, iubesc mai mult make up-ul decat tigarile. AM ZIS!








0 bagari in seama