RSS

Septuagenarul pervers

Mda... nici nu s-a uscat bine cerneala pe cealalta postare, ca uite cum apar asa dis de dimineata cu una noua:) Toata chestia e ca azi dimineata, venind spre servici, "s-a intamplat o intamplare" care la inceput mi-a produs dezgust, dar care cu doua replici strategic plasate, mi-a adus intr-un final satisfactie cat sa imi ajunga intreaga zi, sa incep asa cu optimism si buna dispozitie:)
De mult imi doream sa fac asta, insa niciodata nu am avut curaj, parca de fiecare data imi manca pisica limba:P Deci... se facea ca treceam pe langa o statie de autobuz aproape de servici. In statie, numai babe si mosi, veniti de la piata, ca stiti cum sunt astia, se trezesc dis de dimineata sa isi faca cumparaturile si toti cara dupa ei troshcoleta aia pe roti. Nah, in fine. Si trecand eu asa la pas grabit, se trezeste la un moment dat un mos sa ma "complimenteze" in soapta: "Vai, ce 3,14zda ai!!!" Cum o fi vazut-o... nici acum nu imi dau seama, va jur. Din cate stiu eu, lumea nu umbla asa pe strada, cu 3,14zda la vedere. Cand urechile-mi auzira asta...ceva in mine se trezi brusc, ca o avalansa, ca un vulcan, cum vreti voi sa ii spuneti, si m-am intors fain frumos catre septuagenar (care intre timp bineinteles ca isi intorsese privirea si se plimba ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, ca sa nu dea de banuit celorlali) si i-am trantit-o, pe un ton certaret si cat mai galagios cu putinta: "Mai, da nu ti-e rusine? Om batran...asa se vorbeste?" Moment in care, bineinteles, toata lumea din statie si-a intors privirea plina de dezgsut catre mosul pervers, care la randul lui, isi pleca capul in pamant de rusine. La care eu plusez: " Da, uitati-va la el, mos pervers, cum vorbeste cu o domnisoara care ar putea sa ii fie nepoata. Poate asa mai invata si el ce inseamna rusinea" ... si m-am intors cu demnitate, vazandu-mi mai departe de drum. Ma credeti, nu ma credeti, am avut un sentiment de satisfactie, revigorant de-a dreptul, pentru prima data am zis chiar ce am gandit. De multe ori mi s-a intamplat sa primesc astfel de remarci, insa niciodata nu reuseam sa scot ceva pe gura ma blocam si injuram in gand, plina de nervi...
Cred ca asta e o metoda terapeutica pentru oricine, asa ca va sfatuiesc, cand aveti ocazia, sa faceti si voi la fel, insa mare grija cu cine aplicati treaba asta. Eu as ramane la mosi, babe(poate ca or fi si babe perverse,ma gandesc), copii (pe astia ii puteti chiar si lua de urechi, numa grija sa nu fie bulibasha prin preajma), cei cu dizabilitati (da, desi ar trebui sa ne fie mila de ei, stati linistit, ca multi nu merita, mai ales cei care cersesc si se schimonosesc ca sa castige compasiunea noastra) si...cam atat:)
Sanatate si numai... complimente frumoase! :)

3 bagari in seama:

Hubbis spunea...

Mi s-a intamplat si mie de cateva ori, nu de foarte multe, dar de suficiente incat sa-mi vina sa urlu, sa fiu...acostata de niste "neni"[un nene, doi neni :-" :))] ba cu "ce te-as beep", ba cu "ce beep esti/ai/etc." de.... au, viata. Data viitoare pun in practica sfatul tau, zau asa :))

Simone spunea...

@ Hubbis: Sa stii ca iti da un mare sentiment de satisfactie:) Ar trebui sa incerci cu urmatoarea ocazie:P

Bogdan Popa spunea...

Aha.. acum inteleg de ce saptamana trecuta in bucuresti, cand am vrut sa intreb o domnisoara cum se ajunge in Piata X, am primit niste priviri de m-am dus 1000 de ani!...

Fratilor, mai usurel, ca singuri ne-o facem! Wake up!