RSS

Micro-mini-nano-organismul

L.E: Intamplarea intamplatoare face ca in seara asta ma uitam la TV si am vazut reclama la chestia aia lipicioasa pt molii care se pune in dulap si ele se lipesc si "decedeaza", vorba unui anonim ce mi-a lasat un comment la acest post. Si mi-am zis ca ce bine mi-ar prinde una din aia, sa le nimicesc pe "animalute". Cand ce crezi? Imi zice N asa senina: Pai eu am unu din ala, dintr-o revista" :)) Sa mor de ras nu alta. Cata coincidenta sa existe pe lumea asta? Asa ca acum, moliile micutele si-au gasit sfarsitul cat ai zice peste. Intradevar, bune chestii:P

Tocmai ce vorbeam cu pizdish, adica N. pe mess si imi da vestea minunata ca in dulapul unde tinem faina si painea s-au facut musculite sau ce dracu or fi, de la punga de malai care, pare-se, era deschisa. Cica era punga plina cu astfel de vietuitoare... surprise Bine, chestia asta se rezolva cu un spray de insecte, ceva, insa ramane marea intrebare: De unde p... uii mei se fac musculitele astea? Din porumb? Sincer, nu mi-as putea inchipui cum se transforma un bob de porumb macinat in animal. Da, ANIMAL, ca se comporta ca atare mustele astea, nu sunt si ele civilizate putin. Ităăă naaaaa!!! Deci, revin: De unde dracu apar astea? Si de unde apar si viermii intr-o bucata de carne extra-stricata? Si de unde apar musculitele de otet? Si de unde s-au facut in ghiveciul meu niste chestii mici de tot albe care sareau de colo colo pe langa planta mea minunata de apartament? (tin sa precizez ca acelasi pamant a fost folosit si la alta planta, unde nu au mai apartut chestiile alea mici albe, deci e exclus sa fie de la pamant). Toate "aparitiile" astea ma fac sa ma intreb daca nu cumva alimentele contin deja un micro-mini-nano- organism, care o data ce alimentele trec de perioada de valabilitate, incep sa isi faca de cap si sa se dezvolte in cine stie ce ANIMAL gretos si nesimtit. Daca e asa, atunci prefer sa nu mai mananc nimic. Nu as putea sa traiesc cu ideea ca micro-mini-nano-organismul ala trece in corpul meu si atunci cand o sa mor, am sa fac si eu viermi. Hmm... dar asta se si intampla, nu? Omu cand moare, face viermi. Ah...damn. Inseamna ca asta e explicatiunea. Asta e circuitul micro-mini-nano-organismului in natura.Fire-al dracu sa fie de ANIMAL!!!

6 bagari in seama:

Anonim spunea...

Pai daca ne gandim asa departe chiar ca murim prin inanitie; asta e circuitul; da' pt. moliile alea din punga-ca molii is- ia niste cartonase unse cu, cica, feromoni si plaseaza-le in dulap sau camara; vei fi uimita cate se lipesc acolo si decedeaza, micutele; gasesti pe la supermarket; bune chestii.

Stef spunea...

este incredibil de scarbos, dar asa e. toate chestiile contin diferite bacterii&stuff. mai ales noi:) si pamantul de la planta mea face chestii din alea albe creepy si habar n'am de unde's:-s

Ruxandra spunea...

Ma sa sti ca ai dreptate.Vreau sa spun ca niste gandacei sau nush ce naiba au atacat plantele maicamii din gradina :((...si apropo mi-a murit floarea :)))...dak am fost plecata..eu i-am lasat apa dar nu am stiut eu cat stau plecata :( si mi-a muritttt:((...Deci in concluzie gandaceii si viermii si toate vietatiile astea mici sunt o problema .pupici

hadean spunea...

hai să-ți spui: gâzele se perpetuează prin ouă (și prin sex, cele mai multe dintre ele, dar tot la ouă se ajunge). ouăle-s mici, mici mici. nu hăpt cît acidu' dezoxirobonucleic da' mici. nu le vezi cu ochiul singur. iară ele, ouple, sunt depuse peste tot, inclusiv în mălaiu' ori făina din pungile de hârtie, mai ales dacă la moară nu-i tocmai curat. dacă ouăle intalnesc mediu prielnic (un pic întunreic, un pic umezeală), ies puii de gâză. asta dacă nu mâncăm ouăle în mămăligă sau cozonaci (la temperatură mare ouăle se distrug și habar n-ai că au fost vreodată acolo).:-)

Simone spunea...

Ms Adi de explicatie. Ma gandeam eu ca asa o fi, numa ca tare gretos imi pare. Mai bine nu stiam treaba asta. Da daca zici ca la temperaturi mari mor dracii astia, atunci sunt putin mai linistita:)

Lexa Verzes spunea...

Draga Stropinela,

Prin prezenta tin sa te informez ca da, am si eu asa ceva! "Adica ce?", vrei intreba tu. Niste cartonase cu lipici care stau pe parta interioara a usii dulapiorului unde tinem faina, zahar, prafuri de copt, vanilie, cafea, cacao etc. Si ca e plina de victime, in doar 1 saptamana de cand am protapit-o acolo. Ergo fuctioneaza! Pe bune! Te sfatuiesc sa iti procuri si tu asa ceva. Numai sa nu te superi cand gasesti vreun cadavru de molie tintuit de lipiciul acela. :D (stiu ca eu am cam tipat la primul deces al insectei).