RSS

D'ALE GURII - EP.2 - CLATITE LA CUPTOR

E prima data in viata cand gatesc asa ceva. Clatite am mai facut, bineinteles, insa niciodata sarate sau, si mai mult, la cuptor. In schimb mi-am adus aminte cu placere de clatitele cu carne pe care le facea mama unei prietene, acum multi ani, pe cand eram in scoala generala. Si mi-am zis sa incerc si eu. Singura diferenta e ca eu nu le-am facut cu carne tocata fiinda inca nu am masina de tocat carne si carnea gata tocata din comert nu e deloc pe gustul meu, fiind prea grasa. Asa ca am incropit eu o umplutura asa cum imi place mie... Insa pana la umplutura, haideti sa vorbim de clatite. Am facut aluatul de clatita original, insa am adaugat in compozitie si ierburi: cimbru, busuioc, patrunjel, oregano.




Aluatul trebuie facut putin mai gros decat la clatitele dulci.



Mi-au iesit in jur de 30 de clatite, la care am copt aproape 3 ore!!!!!!!! Curand nu mai fac eu clatite, asta e sigur.




Pentru umplutura am taiat in cubulete marunte niste ciuperci champignon, pastrama de porc, un ardei gras portocaliu si ceapa verde si am ras cascaval. Smantana o voi folosi la sfarsit, ca paturica pentru clatite. Nu conteaza cantitatile. Totul depinde de cate clatite faceti.




Mai intai am calit putin ciupercile condimentate cu sare si piper, pentru ca ele lasa multa apa si trebuie aruncata, ca sa nu avem compozitia prea zemoasa.



Dupa ce le-am scurs de zeama, am adaugat ardeiul si ceapa ...



... iar apoi pastrama. Le-am mai calit apoi toate impreuna, pret de 10 minute.



Dupa ce umplutura s-a racit, am adaugat si 2/3 din cascavalul ras.



Am pus compozitia si am rulat clatitele, dupa care le-am asezat in 2 straturi intr-o tava tapetata cu margarina.



Inainte de a le da la cuptor, am amestecat restul de cascaval ras cu smantana, compozitie cu care am acoperit clatitele. Acest sos, ca sa ii zic asa, va inchega putin clatitele si le va patrunde, dandu-le un plus de savoare.




Dupa 20 de minute de stat la cuptor, clatitele sunt gata! Pofta buna!





6 bagari in seama:

hadean spunea...

tu te pregătești să te măriți? :-)

Simone spunea...

@hadean: Oh.... NU!!! Doamne fereste :)) Asa gatesc eu mereu, ca o adevarata gospodina:P As fi numa buna de maritat, nu? :)) Pacat ca n-am cu cine :P

Unknown spunea...

Tare bine arata clatitele tale! Sa stii ca daca vreodata ai chef de gatit dar nu ai si meseni, as fi mai mult decat incantata sa va fac o vizita!

Simone spunea...

@ Anda: Draga mea, esti mai mult decat binevenita la noi :) Desi am un "mesean" haplea langa mine mereu, in persoana Nadiei, esti si tu binevenita oricand, sa te infrupti din bucatele mele. Preturile sunt modice :)) "Un ceva" de beut, si s-a rezolvat ;)

Naicu spunea...

Deci nu mi-a fost mai foame niciodată în viaţa mea cum îmi e după ce-am văzut pozele astea.

camelcutza spunea...

wow,deci arata clatitele astea intr-un mare fel,si daca le faceai cu carne tocata nu mi-ar fi placut,dar asa...