RSS

D'ALE GURII - EP.1 - PUI CU SOS DE MUSTAR SI CARTOFI LA CUPTOR

Asa cum v-am promis, iata ca vin cu o noua rubrica, cea de haleală. Ca tot am facut ieri o supica de pui cu taietei si am fiert un pui intreg, ma gandeam sa fac o mancare delicioasa din puiul cu pricina. Asa cum spune si titlul postului, reteta se numeste PUI CU SOS DE MUSTAR SI CARTOFI LA CUPTOR. Asa ca haideti sa trecem la treaba, ca imi chioraie matzele, nu alta.

Avem nevoie de:

1. un pui maricel (al meu avea 2 kile) - daca doriti, puteti folosi numai pulpe

2. cartofi - cat incape in tava voastra ( eu am pus 2,5 kg)

3. mustar

4. smantana

5. miere

6. ulei si condimente: sare, piper, vegeta, curry, boia de ardei dulce, busuioc



Am taiat cartofii mai maricei, gen wedges. Am facut un amestec din: sare, boia, piper, curry si vegeta si am condimentat bine cartofiorii asezati in tava.I-am scaldat apoi o târă in ulei si i-am amestecat bine, ca sa capete toti o aroma uniforma.




Am condimentat puiul fiert cu acelasi amestec folosit si la cartofi si l-am asezat confortabil pe patutzul gata pregatit. A primit si puiul acelasi tratament: l-am uns bine cu ulei, ca sa se prajeasca mai bine la soarele din cuptor. Nu am ezitat si in 2 secunde i-am aruncat cu nepasare in focurile iadului. Iad din punct de vedere al bietului pui, caci in ceea ce priveste gurile flamande, e locul unde minunile se intampla.




In timp ce puiul se rumenea incet incet, am facut un amestec din 4 linguri de smantana, 4 de mustar si 2 de miere si l-am omogenizat bine. Fiti fara frica, sosul nu va fi prea dulce, mierea doar ii da o aroma aparte si un iz mai exotic. Apoi am pus pe foc o cratita in care am amestecat sosul asta cu un polonic de supa rezultata din fierberea puiului si le-am lasat pana au facut bulbuci de suparare.






Dupa 1 ora si 15-20 min ( la foc mediu), am salvat puiul din chinuri, scotandu-l la suprafata ca sa mai respire putin si am presarat putin busuioc pe amicii lui, cartofii. Insa nu a avut saracul pui prea mult ragaz, ca au dat navala "gurile flamande" si l-au nimicit in doi timpi si trei miscari... de cutit. Pofta buna si voua! Ca eu cu siguranta am avut.


9 bagari in seama:

hadean spunea...

bravo domnișoră. sunt mândru de tine:-). numa' două lucruri vreau să te rog:
-folosește mai rar vegeta:-) (în viață, așa, o să-ți prindă bine)
-schimbă (te rrrog) linkul pe adihadean.ro, .com-ul nu va mai funcționa în câteva zile
mulțumesc :-)

Stef spunea...

Arata supeeerrrrb si pare ff simplu. Pt cei care nu's niste genii gastronomice [eu] cred ca ma ajuta sa mi satur invitatii usor:D Super!

Simone spunea...

Adi, nici nu stii cat ma bucura aprecierea ta.O flatare mai mare nici ca se putea. Cuvintele tale ma fac sa continui aceasta serie de retete cu si mai mare incredere. In ceea ce priveste vegeta, promit ca am sa renunt la ea:P

Anonim spunea...

De la Adi, la tine, cum am citit de papa bun; sa fiu eu a 3-a bagare in seama; reteta suna yummy; credeam ca ungi puiul cu sosul ala, dar probabil asa trebuie sa fie; o incerc cu prima ocazie; e bine, scrie mai departe; felicitari! Sys

Simone spunea...

@ Sys: Ma bucur ca ti-a placut reteta mea. Nu ma ridic eu la nivelul lui Adi, insa pot sa visez ca ma pricep cat de cat. Sper ca ai sa ma urmaresti in continuare, chiar daca nu am sa postez atat de des retete, dar cu siguranta una-doua pe saptamana vor fi.

Simone spunea...

@ Stef : Ha! Scopul mi-a fost atins :D Ma bucur ca iti place si da, intradevar e usor de facut. Am sa incerc sa postez retete cat mai accesibile pentru toata lumea.

Anda Tepei spunea...

F frumos ai povestit despre facerea puiului. Daca o tii tot asa, chiar vei deveni pt mine varianta feminina a lui Adi Hadean! Ti pup

Simone spunea...

Anda!!! Helou!!!! Cum de m-ai gasit? :P Ms mult pt critica pozitiva. Incerc sa ma mentin la acelasi nivel, sa nu dezamagesc:P Ti pup si eu :*

Lexa Verzes spunea...

Bravo! Imi place! O reteta usoara, gustoasa si prezentata in asa fel, incat e imposibil sa nu iasa cuiva. Sa stii ca ma tenteaza si pe mine sa incerc...